side_banner

Hva er Shigella-symptomer hos mennesker?

US Centers for Disease Control and Prevention har utstedt et helseråd for å advare publikum om en økning av en medikamentresistent bakterie kalt Shigella.

mennesker 1

Det er begrensede antimikrobielle behandlinger tilgjengelig for disse spesielle medikamentresistente stammene av Shigella, og det er også lett overførbart, advarte CDC i fredagsmeldingen.Det er også i stand til å spre antimikrobielle resistensgener til andre bakterier som infiserer tarmene.

Shigella-infeksjoner kjent som shigellose kan forårsake feber, magekramper, tenesmus og diaré som er blodig.

mennesker 2

Bakteriene kan spres via fekal-oral rute, person-til-person kontakt og forurenset mat og vann.

Symptomer på Shigellose eller å ha fått Shigella:

  • Feber
  • Blodig diaré
  • Alvorlige magekramper eller ømhet
  • Dehydrering
  • Oppkast

Mens shigellose vanligvis rammer små barn, sier CDC at det har begynt å se flere av de antimikrobielle resistente infeksjonene i voksne befolkninger - spesielt hos menn som har sex med menn, folk som opplever hjemløshet, internasjonale reisende og mennesker som lever med HIV.

"Gitt disse potensielt alvorlige folkehelsebekymringene, ber CDC helsepersonell om å være årvåken med å mistenke og rapportere tilfeller av XDR Shigella-infeksjon til deres lokale eller statlige helseavdeling og utdanne pasienter og lokalsamfunn med økt risiko om forebygging og overføring," sa en rådgivende.

mennesker 3

CDC sier at pasienter vil komme seg fra shigellose uten antimikrobiell behandling, og det kan behandles med oral hydrering, men for de som er infisert med de medikamentresistente stammene er det ingen anbefalinger for behandling hvis symptomene blir mer alvorlige.

Mellom 2015 og 2022 ble totalt 239 pasienter diagnostisert med infeksjonene.Imidlertid ble nesten 90 prosent av disse tilfellene identifisert i løpet av de siste to årene.

En fersk rapport fra FN sa at omtrent 5 millioner dødsfall over hele verden var assosiert med antimikrobiell resistens i 2019, og den årlige avgiften forventes å øke til 10 millioner innen 2050 hvis det ikke tas skritt for å stoppe spredningen av antimikrobiell resistens.


Innleggstid: Mar-03-2023